esmaspäev, 23. juuli 2018

Üks õnnelik mõte! Thea ja Liisi


Vahel on asjade alustamiseks vajalik vaid üks õnnelik mõte!
Seekord oli see mõte õdede-vendade vahelisest lähedusest ning sõprusest (eesti keeles ei ole kahjuks küll ühisnimetajat, mis käiks nii õe kui ka venna kohta). Sõltumata sellest, kuhu või kuidas elu meid viib: õed-vennad on ikka õed-vennad. Sellest ei ole pääsu. See seob alatiseks. See on tugi ja toetuspunkt. Side jääb püsima kuitahes kaugele või kiiresti me ka elus ei liiguks. Eks peresid ning õdesid-vendasidki ole igasuguseid, aga vahel on mul täitsa kahju üksikutest lastest, kellel seda sorti toetuspunkt elus miskipärast puudub.
Visandasin kaks õekest paberile juba 2017 sügisel. Ja ei läinud aastatki, kui esialgne visand ideekorjeraamatust jõudis nii kaugele, et sain Thea ja Liisi karpidesse pakkida ning Tartusse Roosiaida poole teele saata. (Palju muid asju tuli lihtsalt vahele - ja ega ma ei kiirustanud ka selle õnneliku mõtte juurest!) Nad ongi valmistatud lihtsalt valmistamise rõõmust!

THEA
Teate ilmselt kõik neid vanemaid õdesid, kes noorema tegemiste peale kulmu kortustavad, protesteerivad, pahandavad - aga lõpuks ikka õpetavad kannatlikult ja järjekindlalt, kuidas ketsipaelu seotakse, pistavad oma parimad korjatud metsmaasikad nende jaoks kõrre otsa ja lubavad suuremate tüdrukute maailma üürikese pilgu heita. Ja on ilma kõhkluseta valmis rulli lööma iga kulmu, mis asetseb väiksele õele liiga teinud persooni näos... Võibolla Thea ei naerata niisama laialt ja muretult kui ta väike õde - kuid kahtlemata on ta siiralt õnnelik tolle edusammude üle. Puhub peale, paneb plaastri ja õhtuti annab matsuva head-ööd-musi... Natuke vaiksem ja tõsisem, kui kõik need nooremad õed, aga hell ja hea. Tihtipeale on vanem õde nagu poole kohaga lapsevanem. Ja Thea on kindlasti
täpselt selline hoolas tirts.
Lisaks suurele nõrkusele oma väikese õe suhtes on Thea ka tõsine trennihuviline. Sirutab-painutab ning kui vaja, seisab isegi pea peal! Selleks tarbeks on tema garderoobis kena linnuga trikookangast pluusike ning kiisudega spordipüksid!
Palavad ilmad ei morjenda Thead samuti - selleks puhuks on tal valida pidulikumat sorti puuvillase kleidikese või lühikeste pükste ning heegeldatud topi vahel! Kõik puha puuvillane ja mugav!
Topil on puuvillasest kangast traksid - seljalt lilla nööbikesega suletud ning ees kaunistuseks külge tikitud kaks samasugust lillat nööbikest.
Muidugi tuleb siinkohal tähelepanu juhtida ka sellele, mis asub riiete all - ehk siis peenem pesu - samuti puuvillasest trikookangast õmmeldud. Igapäevaseks kasutamiseks ja miks ka mitte pidulisemaks puhuks on Theal paar kiisuvurrudega sokikesi - mis valmistatud taaskasutusmaterjalist - ääres ilusad väikesed südamed.
 Külmematele ilmadele läheb Thea vastu alpakalõngast  villaste sokikeste ning mõnusa paksu villase kampsikuga. Viimane on kootud Drops Puna lillast lõngast ning eest pandlaga kinnitatav. Sokikestes on kasutatud lisaks kampsuni lillale ka beezi ning kollast alpakalõnga. Villaste sokkidega on see lugu, et need kahjuks ei mahu Thea lipsudega sussikeste sisse, kuid eks papud olegi rohkem suvised käimad.

Thea on 31cm pikkune nukuke, kelle kaaluks on 340g. Ta istub iseseisvalt. Nukukese käed on keha külge õmmeldud kangavoldikesega, mistõttu on neid võimalik õlast hõlpsasti liigutada, kuid mitte nende asendit fikseerida. Tal on väikesed kõrvalestakesed, tikitud naba ning õmblemise teel voolitud pepu. Nukuke on valmistatud 100% puuvillasest KONA nukukangast, tihedalt täidetud mahelammaste pestud-kraasitud villaga. Ta nägu on tikitud puuvillaste tikkimislõngadega - põskedele annab puna mesilasvahast kriit. Juuksed on valmistatud spetsiaalselt nukkude tarbeks toodetud mohäärist lokkidest, mis on õmmeldud  DollyMo nukujuukselõngast parukale. Juuksed on väga lopsakad - lahtisena ka pisut metsikud. Soengusättijatele ilmselt tore väljakutse ning lõkse-kumme-klambreid saab neisse hulgi sättida.
Thea on valmistatud MonPetitFerer'i nukumeister Megan McGinnis'e lõigete järgi, tema lõigete alusel on valminud ka Thea puuvillane kleidike.
Nukuke on pakitud Villanööbiku logodega kinkekarpi ja selle seest leiad Sa lisaks Theale alljärgnevad asjad:
- aluspüksikesed ja sokid puuvillasest trikotaažist;
- õmmeldud kingakesed, mille tallad ning pealsed/vooder kvaliteetsest Tilda puuvillasest kangast, kaunistatud lipsudega;
- kleidike on õmmeldud Tilda kvaliteetsest puuvillasest kangast - kaunistatud puuvillaste pitsidega;
- puuvillasest trikookangast aplikatsiooniga kaunistatud trukkidega pluus ja soonikutega dressipüksid,millel ees kaunistuseks nööbike;
- puuvillasest kangast lühikesed püksikesed ja 100% puuvillasest lõngast heegeldatud trakstega suvine pitsiline pluusike, seljalt nööbiga kinnitatav;
- pehmest 100% alpakalõngast kampsun ning paar villaseid sokke;
- väike lõhnakotike koisid peletava lavendli õitega ja punaka mesilasvahakriidiga toonitud kangatükike (vajadusel on võimalik sellega värskendada põsepuna);
- nuku sünnitunnistus.

Thea rõivad taluvad õrna masinpesu - v.a. villased esemed, mis vajavad õrna käsipesu villapesuvahendiga.
NB! Thea lokid nõuavad erihoolt ning õrna käsitlemist - nende ettevaatlikuks kammimiseks sobib kõige paremini väike kraas või pusahari, vähesel määral võib eralduda ka kiude või nende tükikesi . Kui lokke mitte lahti kammida, võivad need pikema perioodi jooksul viltida. Thea on sobivaks  mängukaaslaseks pisut vanemale lapsele, kes oskab juba nukke hoida, riietada ning vajadusel ka soengut korrastada. Samas võiks ta olla ka hea leid täiskasvanud kollektsionäärile!





LIISI
Teate ilmselt kõik neid muretuid noooremaid õdesid, kes kogu vastutuse vaikselt vanema õe kanda jätavad ning rõõmsalt hommikust õhtusse trallivad. Pudistavad saiapuru õe voodisse - söövad lahkelt ja suu matsudes ära nende vaevaga korjatud metsamaasikad ning hea õnne korral kallistavad tänulikult nii, õe kleidil kaunid maasikarandid ilutsevad. Aga sellised need väikesed õed kord on! Ja eks selle tõttu selliseid väikseid mururullidest lustikummuteid nende vanemad õed jumaldavadki. Muretus. Rõõm. Naerune suu. ja nad saavad endale seda lubada, kui vanem õde õhtul enamus märguasju enne kaissu minekut koku korjab ning vajadusel väiksema kaitseks välja astub. Selline see Liisi on ja ega keegi ei vahetaks tega ilmaski mõne korraliku vaga ja vastutustundliku väikese õe vastu. Temas elab väike naerukilk, kes sunnib igal vaatajal naeratuse suule. Ega ta ise selle peale pikalt kunagi ei mõtle, kuid selles tema võlu peitubki!

Lõpututeks päevadeks täis mängu, on Liisil lahedad trikookangast traksipüksid, jahedama ilma tarbeks ka pikema tagaosaga trikookangast jakike sinna juurde.
Liisi kannab muidugi riiete all ka pisikesi puuvillaseid aluspüksikesi, mille servas on peenike pesukumm. Iga ilmaga sobib kanda ka kiisuvurrudega valgeid taaskasutusmaterjalist sokikesi, millel väikesed südamekesed servas. Sokikesed mahuvad ka puuvillasest kangast õmmeldud ning lillade nööpidega kaunistatud väikeste kingakeste sisse.
Pidulisemaks päevaks on Liisil valida väike roosa satsi ning linnukestega trikookangast kleidike, mis kinnitub seljalt trukkidega. Külmema ilma tarbeks aga sobib kenast paks samblarohelistes toonides üle pea selga tõmmatav villane tuunika, millel on ees kaunistuseks kaks väikest nööbikest, mille juurde paar alpa/siidi segusest pehmest lõngast sokikesi on samuti igati sobilik lisand! Arvestama peab, et villased sokikesed ei mahu kingakeste sisse.
Liisi on ca 23cm pikkune ning kaalub 150g. Ta on võimeline iseseisvalt istuma. Nukukesel on kangavoldiga keha külge õmmeldud käekesed, mida saab vabalt õlast liigutada, kuid mille asendit ei ole võimalik fikseerida. Tal on imetillukesed kõrvakesed ning õmblemise teel voolitud väike pepu. Liisi keha on valmistatud uuest 100% puuvillasest sertifitseeritud KONA nukukangast, tihedalt täidetud mahelammaste pestud-kraasitud villaga, nägu on tikitud puuvillaste tikkimislõngadega - põskedele annab puna mesilasvahast kriit. Juuksed on spetsiaalsest sertifitseeritud mohäärist nukujuukselõngast  DollyMo, mis on pisikeseks parukaks heegeldatud ning kohevaks kammitud. Liisi on õmmeldud MonPetitFerer'i nukumeister Megan McGinnis'e lõigete järgi.
Liisi on pakitud Villanööbiku logodega kinkekarbikesse, mille seest leiad Sa alljärgnevad asjad:
- aluspüksikesed ja sokid puuvillasest trikotaažist;
- õmmeldud kingakesed, mille tallad ning pealsed/vooder kvaliteetsest Tilda puuvillasest kangast, kaunistatud nööbikestega;
- kleidike on õmmeldud puuvillasest trikookangast - seljalt trukkidega kinnitatav - õmmeldud MonPetitFerer'i nukumeister Megan McGinnis'e lõike järgi;
- puuvillasest trikookangast seljalt trukkidega kinnitatav pluus ja trakstega püksid,millel külgedel avarad taskud (Liisi käekesed mahuvad mugavasti ka taskutesse);
- pehmest 100% villasest lõngast nööpidega kaunistatud kampsun ning paar alpaka-siidi seguseid villaseid sokke;
- väike lõhnakotike koisid peletava lavendli õitega ja  punaka mesilasvahakriidiga toonitud kangatükikesega (vajadusel on võimalik sellega värskendada nukukese jumestust);
- nuku sünnitnnistus.

Liisi rõivad taluvad õrna masinpesu - v.a. villased esemed, mis vajavad õrna käsipesu villapesuvahendiga.
NB! Liisi juuksed on kammitavad väikese kraasi või pusaharjaga, vähesel määral võib kammimisel eralduda ka kiude. Kui juukseid mitte lahti kammida, võivad need pikema perioodi jooksul viltida. Liisi on sobivaks mängukaaslaseks pisut vanemale lapsele, kes oskab juba nukke riietada ning ei pane lelusid suhu. Samas võiks ta olla ka hea leid täiskasvanud kollektsionäärile!


 Nii THEA kui ka LIISI on mõlemad oma uue kodu ootel Tartu kaupluses Roosiait (tellida saab ka otse internetist: http://www.roosiait.ee/ )

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar