kolmapäev, 2. märts 2016

Müüginurk: kiisupreili Manx ehk sabata kass

Ühel heal päeval - kui mõtted olid jõudnud piisavalt seedida, hakkasin ma kiisut meisterdama. Mõttega, et kellelgi on teda sama palju vaja, kui meie pidipiigal oma villanööbikuid. Kiisupreili pidi saama veidi tõsisem ja toekam tegelane, kui graatsilised jänesed. 
Nööbikuid tehes õmblen tavaliselt neil kehad kõigepealt tervikuks ja siis tegelen väiksemate detailidega. Ja kuigi kiisupreili puhul oli mul saba juba kangale joonistatud ja ka põll-kleidi lõige oli mul mõttes juba valmis sätitud sabaga sobima - siis kiisupreili mulle ühel hommikul sosistas, et  tegelikult pole tal seda saba niiväga siiski vaja. Et ta ongi sabata kasside tõust... Manx. Ja nii ma tal siis lasingi olla. Kassidega pole mõtet vaielda - nad käivad ikka omapead.
Kui loomake on valmis, siis kõige pikem protsess on talle sobiva riietuse valmistamine. Seda ma teen ikka paar nädalat vahelduva eduga. Mõeldes sobivate kangaste ja lõigete peale. Alati ei tule välja nii nagu tahaks - ja kõik head ideed ei hakka reaalsuses paraku toimima. Kõige toredam on tegelastele kudumite valmistamine - kampsuni saab õhtuga valmis ja kui midagi ei tööta nii nagu vaja, siis pole ka kahju harutada ning otsast alata.
Tänaseks oleme nii kaugel, et kiisupreili Manx on pakkuda päriskoju - sobib nii vanuselt kui hingelt lastele. Ei hammusta, ei küünista, sobib laste ja teiste koduloomadega.
Väga mõnus kaisutada (sisaldab väikesi osi, mistõttu ei ole üldtunnustatud tavade kohaselt soovitav alla 3. aastastele). Sellest hoolimata on alates kokku nööpimise päevast, kui tal veel ei kõrvu ega silmi olnud, tegemist meie aastase pisitütre vaieldamatu lemmikuga. 
Nii et kui muude tegemiste vahel tema kallal toimetanud olen, siis valdavalt lõpeb see sellega, et kiisupreili lihtsalt kaaperdatakse kaissu ja pannakse temaga koos jooksu. Oma uues kodus ootab ta seega samuti ilmselt ohtrat kallistamist. Kuigi ilmselt ei pane Manx ka pahaks, kui ta saab mängida diivanikassi rolli, kellel mõnikord mänguhimulised lapsed külas käivad.
Preili Manx on ca 40cm pikkune, spetsiaalsest puuvillasest nukukangast õmmeldud ja täidetud lammas Sohvilt saadud valge kraasvillaga. Lõige inspireeritud Tone Finnangeri loomingust. Silmad on tikitud halli/roheka puuvillase niidiga. Ninaks halliruuduline kangakolmnurgake. Puusa ja õlaliigesed on nööbitud - seega saab tema käppasid liigutada. Abi ja toega on ta võimeline istuma ja parematel päevadel isegi seisma.
Kõik riided on seljast võetavad ja pestavad. Retuuside ja papude eemaldamine nõuab veidi suuremat näpuosavust.
Lillakates-hallikates toonides kostüümi kuulub: taaskasutusmaterjalidest taskukesega täisvoodril puuvillane pinafore põlleke, retuusid, ühe satsiga trikotaazist seelik ja sall, hallist mahevillasest lõngast ja lillast villa/alpaka segusest lõngast kootud kapuutsi, tasku ja kõrvadega kampsun, villasegusest mantlikangast papud. Kõik rõivad on õmmeldud/kootud enda kujundatud lõigete järgi.
Kiisupreilil on ka oma väike kaisuloomake: lillast dressiriidest tikitud nina-silmakeste ja villa-alpakasegusest lõngast saba ning tukaga. Kaisukass tuleb temaga uude koju kaasa selleks, et ta tundmatus ümbruses paremini kohaneks ja ennast kapi või voodi alla ei peidaks.
NB! Tegemist on käsitööna valminud esemetega - seega ei maksa neilt oodata plastikust mänguasjade perfektsust. Villanööbiku käsitööloomakesed on täiuslikult ebatäiuslikud. Täis looja mõtted, soove ja lootusi. Kui kiisupreili juhtumisi uues kodus ei kohane, kehtib 14-päevane tagastusõigus.

Hind: 50EUR (sisaldab saatmiskulu pakiautomaati Eesti piires)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar